Μενού

Το φαγητό είναι πρώτα θέμα επιβίωσης.
Αργότερα αντιλαμβάνεσαι ότι είναι και θέμα κουλτούρας.

Η διάθεση να είσαι αυτάρκης και υπεύθυνος σε καθιστά και μάγειρα.
Η επιλογή να εγκαταλείψεις την πόλη σε αναζήτηση ποιότητας ζωής,
εμπεριέχει και αναζήτηση σωστής ποιότητας πρώτων υλών.
Το καλοκαίρι γινόμαστε βιοκαλλιεργητές σε χωράφι 5 στρεμάτων,
50 χρόνια ακαλλιέργητο, βάζουμε πατάτες, ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες……
και τα μεγαλώνουμε με νεράκι και προσωπική φροντίδα, χωρίς φάρμακα.
Αποτέλεσμα, να σας υποδεχόμαστε το χειμώνα με τουρσί από το μποστάνι
και με χειροποίητο ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνό μας.
Η στόφα που ζεσταίνει το χώρο μας, ψήνει και πολλά απ’ το φαγητά μας.
Ο κατάλογος προσαρμόζεται για να έχει πιάτα με υλικά εποχής.
Εδώ, τίποτα δεν είναι έτοιμο. Όλα περνάνε από τα χέρια μας.
Το αποτέλεσμα είναι στη διάθεσή σας.
Για να το κρίνετε και, κυρίως… για να το απολαύσετε!
Πάρτε μία γεύση……………………………..

Ορεκτικά:
Τζατζίκι
Τυροκαυτερή
Σαγανάκι φέτα-παστουρμάς-αβγά (Ψημένο στο φούρνο και όχι στο τηγάνι.
Συνταγή… της Κικής!)
Γιουβέτσι λουκάνικα-λαχανικά
Σαγανάκι
Λαδοτύρι με μέλι και βατόμουρα
Φάβα (Με φάβα Φενεού)
Κεφτεδάκια

Σαλάτες:
Ονείρου (Ένας κήπος στο πιάτο σας!)
Μπρόκολο-Κουνουπίδι-Καρότο
Λάχανο-Καρότα
Άγρια χόρτα (Μαζεμένα από το βουνό)
Χόρτα τσιγαριστά

Πίτες (με φύλλο στο χέρι):
Χορτόπιτα
Πρασοκιμαδόπιτα
Πιροσκί (Φέτα, Λουκάνικο, Πατάτα)

Σούπες:
Τραχανάς (δικός μας)
Φασολάδα (σε πήλινο, στο τζάκι με φασόλια απ’ το χωράφι μας)
Τραγόσουπα
Γίδα βραστή
Κοτόσουπα (με κότα από το κοτέτσι μας)

Κυρίως Πιάτα:
Λαχανοντολμάδες
Μοσχάρι με δαμάσκηνα και αμύγδαλα
Χοιρινό με μουστάρδα και λεμόνι
Ρολό χοιρινό με λουίζα
Μοσχάρι με μελιτζάνες
Κουνέλι στιφάδο
Μοσχάρι κοκκινιστό
Πλιγουρομπιφτέκια (με 3 κιμάδες, πληγούρι και κουκουνάρι)
Χοιρινό πρασοσέλινο
Κατσίκι με άγρια χόρτα
Κότσι χοιρινό (ψήνεται για 7 ώρες… μέσα σε μπίρα)
Συκωταριά λαδορίγανη με μουστάρδα
Κόκορας ή κότα με χυλοπίτες

Πιάτα Χορτοφάγων:
Λαζάνια με λαχανικά και φρέσκο, δικό μας γαλοτύρι
Ρεβύθια με κάστανα (μπορεί η προετοιμασία του να μας παίρνει
μία ολόκληρη μέρα, αλλά αξίζει!)
Πατάτες φούρνου
Κοκκινολάχανο με κάστανα και μήλα
Λαζάνια με πέστο ρόκας
Πουρές σελινόριζας
Ψητά λαχανικά
Ομελέτα λαχανικών (με αβγά από τις κότες μας)
Κινόα με μανιτάρια (η Βολιβία μας χαρίζει το βιολογικό της δημητριακό,
το ‘κρέας των φτωχών’)

Της ώρας:
Παϊδάκι, κεμπάπ, σουβλάκι… από κρέατα της περιοχής.
Εμείς όμως, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με πάθος τα μαγειρευτά μας!
Άλλωστε, επειδή και η μουσική περνάει απ’ τα χέρια μας, πρέπει κάποια στιγμή
να τα έχουμε… ελεύθερα για να παίξουμε!

Για να εξασφαλίσουμε τη φρεσκάδα των εδεσμάτων μας
αλλά και την οικονομία (κρίση έχουμε!)
σας προτείνουμε να μας παραγγείλετε το μενού σας.
Μία ημέρα πριν, είναι το ιδανικό!

Κι επειδή φαγητό χωρίς ποτό δε γίνεται, σας προτείνουμε να συνοδεύσετε το γεύμα σας
με ρακί από τα Χανιά, κρασί ροζέ -ροδίτη με αγιωργίτικο-,
κόκκινο -αγιωργίτικο- και λευκό -μοσχοφίλερο-, μπίρες και αναψυκτικά.
Σερβίρουμε και καφεδάκι!

Αφήνουμε για το τέλος, το καλύτερο! Τα γλυκά που σας κερνάμε με αγάπη.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και μέλι. Κορμός σοκολάτας.
Σορμπέ λεμόνι. Γλυκά του κουταλιού και ότι άλλο προκύψει,
ανάλογα με την εποχή… και την όρεξη!